Fietsenzaak beginnen

Ben jij een fietsenmaker in hart en nieren? Kun je verkopen als een van de beste en ben jij altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes op het gebied van fietstechniek? Heb je er altijd van gedroomd ondernemer van een eigen fietsenzaak te zijn? Misschien ben je dan wel toe aan een volgende stap: je eigen fietsenzaak beginnen!

Ok, we geven het toe, je kan natuurlijk niet zomaar een fietsenzaak beginnen. Hier komt het een en ander bij kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vinden van de juiste locatie. Kun je een bestaande fietsenwinkel overnemen of zoek je naar een unieke, nieuwe locatie? Sluit je aan bij een bestaande franchise organisatie of doe je het helemaal alleen? Er zijn zoveel mogelijkheden!

Stel dat je kiest voor het openen of overnemen van een eigen winkel zonder franchise formule dan zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Ga je een nieuwe winkel openen in een plaats waar al meerdere winkels zijn dan is het goed om de markt te verkennen. Is er bijvoorbeeld genoeg vraag naar een fietsenwinkel? Hoeveel mensen kun je met jouw winkel bereiken en hoe is de bereikbaarheid van de door jou gekozen locatie? En wat dacht je van een naam voor jouw onderneming, het maken van een financieel plan, het inrichten van je administratie? Al deze punten zijn van belang om jouw droom te verwezenlijken: een fietsenzaak beginnen!

Als je van plan bent om een franchisenemer te worden dan sluit je een contract met een franchisegever. Zij zijn de eigenaar van een naam en een concept voor jouw onderneming. Je bent en blijft zelfstandig, maar werkt volgens de franchiseformule. Als je voor deze optie kiest is het belangrijk om je te verdiepen in de formule waar je voor hebt gekozen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de naamsbekendheid, het verdienmodel en de kosten die aan een fietsenzaak beginnen met deze optie verbonden zijn.

Op het ondernemersplein van de KVK (https://ondernemersplein.kvk.nl/) vind je alle relevante informatie die je nodig hebt op het gebied van ondernemer worden en voor het verwezenlijken van de volgende stap in jouw carrière: een eigen fietsenzaak beginnen! Wij wensen je alvast heel veel succes!

Is dit (nog) niet wat jij zoekt en kijk je liever naar een baan in loondienst? Bekijk dan de openstaande vacatures.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en relevant nieuws.