Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Vind bij ons jouw nieuwe baan!
Vind snel jouw nieuwe collega!

Sollicitatietips

Ben je aan het oriënteren naar een nieuwe baan als fietstechnicus, e-bike specialist, verkoper of scootertechnicus? Bereid jezelf dan goed voor op dat wat komen gaat...

Een sollicitatieprocedure is een mooie manier om te zien of er voldoende aansluiting is tussen een toekomstig werkgever en jou als nieuwe medewerker. Zie het als een kennismaking met iemand waar je een duurzame relatie mee wil beginnen. Natuurlijk wil je dat die (arbeids)relatie een goede relatie gaat worden. En gelijk heb je. De gemiddelde Nederlander besteed namelijk meer tijd op zijn/haar werk dan dat ze thuis doen.

Hoe zorg je er dan voor dat jij jezelf op de juiste manier presenteert?

Begin met de basis

Een goede start is het halve werk is een mooi gezegde wat zeker van toepassing is bij sollicitateren. Om te beginnen is een CV vaak het eerste waar een mogeljike werkgever naar kijkt als je solliciteert bij een bedrijf. Zorg er dus voor dat jouw CV helemaal up to date is. Zorg ervoor dat de volgende punten zeker in je CV staan:

 • Je personalia: Naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum en eventuele andere relevante gegevens. Denk hierbij aan een rijbewijs of per wanneer je beschikbaar bent.
 • Een persoonlijk profiel: Schrijf over wat je motiveert en wat je zoekt in een nieuwe functie.
 • De werkervaring die je hebt opgedaan: Begin ook hier bovenaan met de laatst opgedane ervaring. Omschrijf per ervaring welke functie je had, bij welk bedrijf je hebt gewerkt en in welke periode dat was. Veelal omschrijven sollicitanten de werkzaamheden die zij hebben verricht in het bedrijf om de lezer van het CV een goede indruk te geven. Je kan bijvoorbeeld ook behaalde doelen toevoegen in deze omschrijving.
 • De door jou gevolgde opleidingen en eventuele relevante cursussen: Begin bovenaan met de laatst genoten opleiding en werk dit uit t/m de middelbare school .
 • Talenkennis en computervaardigheden: Geef duidelijk aan welke talen je spreekt en op welk niveau en als je specifieke (branchegerichte) computervaardigheden hebt opgedaan.
 • Hobby's en sport: Om niet alleen de zakelijke kant te presenteren adviseren wij ook altijd om aan te geven wat je doet in je vrije tijd. Mocht je erg extreme hobbies of sport beoefenen kan je deze soms beter achterwege laten

Het sollicitatiegesprek

Yes! Je CV is goed in de smaak gevallen en je mag op gesprek komen bij de werkgever waar je hebt gesolliciteerd.

Het goede nieuws is dat je door bent naar de eerste ronde. Je CV sluit dus voldoende aan met dat wat de werkgever zoekt. Maar.... je bent er nog niet. Eerst ga je kennismaken om te zien of er een wederzijdse klik is en of jullie bij elkaar passen. Het doel is natuurlijk om een lange termijn relatie aan te gaan met elkaar. De werkgever zal jou misschien ook nog vergelijken met andere sollicitanten en misschien doe jij hetzelfde wel door deze werkgever te vergelijken met andere werkgevers. Onthoud dat je er beiden goed aan doet om te onderzoeken of jullie goed bij elkaar passen. Je kan hier ook prima open in zijn in jouw gesprek, zolang het maar duidelijk overkomt waarom je de vergelijking aan wil gaan.

Een paar tips voor het gesprek:

 • Bereid je gesprek goed voor, zodat je weet wat je wil vragen aan de werkgever.
 • Besteed tijd en aandacht aan je uiterlijk en zorg ervoor dat je relaxt aan tafel zit.
 • Zorg dat je op tijd komt!
 • Neem je CV en (kopieen van) diploma's mee naar het gesprek.
 • In een gesprek komen er enorm veel vragen op je af en heb jij de ruimte om vragen te stellen. Wees slim in zowel je antwoorden als je vragen.
 • Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt van het bedrijf en je gesprekspartner. Zeker als dit een persoon is met wie je veel komt te werken.
 • Sluit het gesprek altijd op een goede manier af. Ongeacht of je jezelf ziet werken bij het bedrijf of niet... De wereld is vaak kleiner dan je denkt en een slechte afsluiting kan je altijd blijven achtervolgen.

Vacatures

Heb je nog niet direct een baan op het oog, maar ben je wel nieuwsgierig naar de verschillende mogelijkheden? Kijk dan in ons vacature overzicht.

Je vindt bij ons vacatures in verschillende regio's en bij verschillende werkgevers. Fietsenmaker, fietsmonteur, fietstechnicus, e-bike specialist, bedrijfleider en nog veel meer!

Vacatures

LAZER SPORT N.V.
inMechelen Bekijk vacature
Vliek Tweewielers
inErmelo Bekijk vacature
inSint-Michielsgestel Bekijk vacature
inAkersloot Bekijk vacature
©Tweewieler Vacatures - 2021